Bezoek ons

Werken en leven in het groen,
kan wonderen doen!

Rondleiding

Heb je zin om eens in de schoenen te staan van een bloemist? Wil je eens zien hoe het eraan toegaat in een serre? Kom dan zeker eens langs in ons serrepaleis. Je kan het volledig proces van leeg potje tot verkoopbare plant, tijdens het bezoek meevolgen. We zijn deel van het 'Beleef de boerderij' initiatief van Oost-Vlaanderen die klein & groot warm wil maken voor alles wat groeit en bloeit op een bloemisterij. We bieden een arrangement van halve dag aan waar wij op een speelse manier jullie warm maken voor ons tuinbouwbedrijf. En dit moet je niet enkel figuurlijk opvatten, want de kamerplanten worden geteelt bij 22 °C. Hierdoor voelt de gehele ervaring alsof je rondloopt in een tropisch planten paradijs. Goderick zegt JA tegen een milieuvriendelijke teelt! Kom zeker een stap binnenzetten in de unieke plantenwereld, de serre opent haar deuren ... Iedereen welkom!

Onze kamerplanten speurneustocht:


  • Spelenderwijs leren over de boerderij.
  • De ideale gelegenheid voor een bezoek aan de warme kasplantenserre.
  • Vraag- en antwoordborden maken je wegwijs in de serre.
  • Weetjes over de wondere land- en tuinbouwwereld, het platteland, de natuur ...
  • Leef je een halve dag in voor slechts 7 euro per persoon.
  • Krijg een gratis drankje en kamerplant na de speurtocht.
  • Via Beleef de boererij Oost-vlaanderen, met subsidies voor Oost-Vlaamse scholen.

Geïntereseerd ? Maak een afspraak !

Leer boerderij

Het bedrijf is aangesloten bij het Beleef de boerderij netwerk van de provincie Oost-Vlaanderen. Scholen die het bedrijf bezoeken kunnen via de website een subsidie aanvragen en aldus hun kosten drukken (50 euro subsidies per klas), wat belangrijk is in het kader van de maximumfactuur in het onderwijs. Dit netwerk is ook geïntegreerd in het groter project “Beleef de boerderij”, waar het plantenparadijs dus ook deel van uitmaakt. Ook boerderijonderwijs, waar leerlingen van het 5e en 6e leerjaar hun schoolkennis testen in de praktijk is op het bedrijf mogelijk. Goderick vindt het heel belangrijk dat het grote publiek, dus van jong tot oud, kan zien en beleven wat er op een sierteeltbedrijf gebeurd. Velen zien wel de grote serres staan buiten, maar weten niet wat er binnen allemaal te beleven valt.

De dagindeling

Tijdens het bezoek heeft Goderick eerst een woordje uitleg over de werking van het bedrijf van leeg potje tot verkoopbare plant en nadien volgt een rondleiding in het serrepaleis. Ook tijdens de wandeling in ‘t groen is er interactie met de groep via vraag en antwoord. Kinderen hebben ook de mogelijkheid om ’t groen echt te beleven en mogen meehelpen op het bedrijf. Zo mogen ze potjes vullen met grond, stekjes trekken, stekjes planten… hun handjes worden eens echt vuil van het werk, iets wat ze niet meer gewoon zijn. Na de groene beleving is het tijd voor een drankje (wat meestal zeer welkom is na de serre-sauna) en bij vertrek krijgt ieder een groen souveniertje mee. Er is ook de mogelijkheid dat groepen op het bedrijf een eigen picknick meebrengen of dat er iets besteld wordt voor hen, dit is allemaal af te spreken bij reservatie. Voor een reservatie stuurt u ons best een mailtje of belt u eens.